woensdag 22 juli 2015

Geboorte vlaggenlijn

Het naaien staat hier een beetje op een laag pitje, maar de afgelopen week werd en nog wel een geboorte vlaggenlijn voor Jasper gemaakt.
Eerder had ik al een vlaggenlijn voor zijn zusje gemaakt en nu kreeg ik het verzoek om een jongens vlaggenlijn te maken zo dat deze klaar is als hij in augustus word geboren.
Dit soort opdrachten vind ik altijd leuk om te maken en je hoeft er niet al te veel bij na te denken want het is iedere keer hetzelfde, de meeste tijd gaat zitten in het knippen van de vlaggen en de flockfolie ( heb geen cameo).
De vlaggenlijn dient straks als geboorte slinger maar kan de komende jaren gebruikt worden als verjaardagsslinger dat was de wens van de ouders.
Na wat heen en weer mailen van foto's van stofjes werden er een aantal gekozen.
De vlaggenlijn is 4 meter 30 lang en bestaat uit een leeg vlaggetje en dan 6 vlaggen met letters en als laatste weer een leeg vlaggetje, de naam staat er aan allebei de kanten op met witte flockfolie.De vlaggenlijn is inmiddels aangekomen en goed bevonden.
Wens ze nog sterkte voor de laatste loodjes en dat de bevalling voorspoedig mag gaan.

Hier is het verder rustig in huis, dochter lief is aan het werk en gaat zaterdag met haar vriend op vakantie en zoon lief is door de week bezig met zijn opleiding bij de luchtmacht en op vrijdag komt hij even thuis en brengt hij de was om daarna op stap te gaan met zijn vrienden, zondag komt hij dan weer even langs om de was op te halen en gaat weer, zo gaat dat als ze ouder worden.

Morgen ga ik met mijn man een dagje weg, even op visite bij de moeder van onze vriend die in Thailand woont en daarna zien we wel wat we nog gaan doen.


8 opmerkingen:

 1. Toffe vlaggenlijn,die van mij was 5 meter en 16 vlaggetjes eraan,1 keer en nooit meer maar als ik die van jou zie,veel mindere vlaggetjes,dat is toch leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze had minder vlaggen dus redelijk snel klaar.
   Heb nog een paar verjaardagslingers liggen om te maken en deze hebben wel aardig wat vlaggen.
   Vind het leuk om te maken!

   Verwijderen
 2. Vlaggetjes zijn altijd goed!! Hij is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke vlaggenlijn. Een ideaal restjesproject geloof ik. Je hebt er weer leuke stofjes voor gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, is inderdaad handig om restjes te verwerken, heb gelukkig een bak vol dus er was genoeg keuze voor de ouders!

   Verwijderen
 4. Mooie vlaggenlijn en wat een lengte. Daar zullen ze vast heel wat jaartjes plezier van hebben!

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje, altijd leuk om te lezen!!