donderdag 22 september 2016

Muis Jantje

Een paar maanden geleden kwam ik een artikel tegen om te haken voor mensen met Alzheimer, dementie of de ziekte van Parkinson.
Het is een initiatief van Nathalie Droesbeke, zij maakte voor haar oma die Alzheimer en de ziekte van Parkinson had een muisje en zag dat ze hier rustig van werd vooral in haar laatste dagen gaf het haar rust dat ze niet alleen was.
Toen ik dit las samen met mijn dochter was dit heel herkenbaar voor ons, de bewoners die onrustig zijn en friemelen aan van alles en nog wat, dus ik zocht contact met haar om te kijken of ik voor het verpleeghuis ook Jantjes zou kunnen haken.
Na wat heen en weer mailen kreeg ik het patroon en heb 2 Jantjes gehaakt en opgestuurd om te worden gekeurd.
Ze werden goed gekeurd en ik kreeg de vraag of ik geen huismuis van het verpleeghuis wil worden, dit houd in dat ik zelf mijn Jantjes mag keuren en voor de afdelingen Jantjes mag haken zonder ze iedere keer op te moeten sturen naar Nathalie.

De Jantjes worden gehaakt van goed gekeurd katoen, opgevuld met fiberfill wat je in een panty doet, daarna worden de Jantjes gewassen op 60 graden, dan controleer je of de vulling er nog goed inzit en er nergens gaatjes zitten zodat de vulling eruit kan.

Na het wassen even lekker drogen in het zonnetje.
Toen ze allemaal nagekeken waren heb ik ze in zakjes gedaan met de brief over het ontstaan van een Jantje voor de familie.
De zakjes werden dicht geplakt met een sticker waar het logo van muis Jantje opstaat, deze maakte ik met de shilhouette cameo.
Alles in een mandje en mee naar het werk waar inmiddels de eerste muisjes zijn uitgedeeld.
Deze bewoonster is helemaal weg van haar muis Jantje die ze zomaar heeft gekregen, mij doet dat goed dat je door zoiets simpels te maken kan bijdrage in iemands laatste levensfase.

Wil je ook haken voor muis Jantje dan kun je hier de informatie erover vinden.

 

7 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik niet kan haken... wat een prachtig mooi initiatief. Wat lief van je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk project zeg!
  en dat je mensen blij kan maken!
  Fijn!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi gebaar. Nu voor de oudere mens, net als de inktvisjes voor de allerkleinste. Mooi gebaar. Ik ga het onthouden! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi he, zulke initiatieven. Leuk dat je nu zelf 'huismuis' bent geworden! Helaas heb ik altijd ruzie met het haken van de staartjes, dus ik zet mijn creapower in voor andere (haak-) initiatieven. Eind van deze maand gaan we wel met vrijwilligers tastcreaties maken voor dementerenden, die hebben een gelijke uitwerking op deze mensen. Ik heb het van dichtbij mogen zien, erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje, altijd leuk om te lezen!!